1397/04/07

همایش ملی مدیران و متخصصان شرکت های تولیدکننده دانش و فناوری

v   معرفی :

همایش ملی مدیران و متخصصان شرکت های تولیدکننده دانش و فناوری صبح روز جمعه 23 مرداد 1397 در سالن همایش های بین المللی کتابخانه ملی برگزار شد. این همایش موضوع خود را در راستای حمایت از شرکت های فعال حوزه فناور در فضای تحریم تعیین کرده بود این همایش با این موضوع به نوعی اولین همایش در حوزه فناوری بود که با حضور 30 شرکت حوزه فناوری برگزار شد. اصلی ترین سخنران های این همایش دکتر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و آقای مهندس کمال وندی سخنگو و معاون بین الملل سازمان انرژی اتمی بودند.

v   صاحب امتیاز و حامیان اصلی :

همایش در آستانه 5 امین سالگرد تاسیس شرکت صاهیراد برگزار شد لذا صاحب امتیاز اصلی این همایش شرکت صاهیراد است . حامیان مادی و معنوی این همایش ؛ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، وزارت صنعت معدن و تجارت ، صدا و سیما ، شرکت صاایران، موسسه تبیان ، سازمان اوقاف، پژوهشگاه میکروالکترونیک ایران ، بانک انصار و ...

v   گزارش همایش:

همایش با برنامه های آغازین و صحبت های دبیر همایش شروع شد. بعد از دبیر همایش ، مدیر عامل شرکت صاهیراد به ارائه صحبت های خودشان پرداختند. ایشان عدم حمایت های کافی دولت از شرکت های حوزه فناور را عامل اصلی عدم موفقیت این شرکت ها دانست از سویی دیگر ایشان با تحلیل درونی از شرکت های دانش بنیان اصلی ترین مشکل در فضای کسب و کار را نداشتن تخصص این شرکت های در حوزه بازاریابی دانستند و تاکید داشتند که دانشگاه های ما این تخصص را در اختیار دانشجویان قرار نمی دهد تا در فضای کسب و کار استفاده کنندو همچنین ایشان با افزایش 50  درصدی قیمت دلار در عرض یک هفته در ابتدای ماه مرداد خاطرنشان کرد نیازهای اولیه شرکت های الکترونیک در حال تمام شدن است و معافیت مالی های دولت دردی از این شرکت ها دوا نخواهد کرد ایشان حمایت جدی تر و موثرتر دولت از شرکت های دانش بنیان در این دوران رکود و تحریم را شرط حیات شرکت ها دانستند .

سخنران بعدی آقای دکتر کمال وندی سخنگوی انرژی اتمی و معاون بین الملل این سازمان بود . ایشان در صحبت های خود دوران کنونی را یک پیچ تاریخی دانستند که کشورها برای عبور این پیچ باید دارای مولفه های قدرت باشد ایشان یکی از این مولفه ها را اقتصاد دانسته و نقش شرکت های دانش بنیان در تبدیل کردن تهدیدها به فرصت ها در فضای تحریم بسیار موثر خواند . ایشان نقش مدیریت را از همه مزیت های یک کشور بالاتر دانسته و مثال هایی از کشورهای اروپایی مثل فرانسه  برای این امر زدند.

اما سخنران اصلی این همایش آقای دکتر محسن رضایی بودند ایشان با تشکر از کارآفرینان و نوآفرینان ایرانی گفت: این کار شما در شرایط امروز کشور، کارآفرینی یک مجاهدت است.  امروز جنگ اقتصادی به ملت ما تحمیل شده است . جنگی که هیچ مبنای حقوقی و انسانی در آن وجود ندارد. کسانی که به ملت و نظام و رهبری ایران لبیک می‌گویند، جزء مجاهدین فی سبیل الله هستند.

وی ادامه داد: ملت ایران در حوادث تاریخی بزرگ، جوهره و بزرگی وجودی خود را نشان می‌دهد. این نوع همایشها در جای جای ایران باید تشکیل شود و در مورد بیرون رفتن شرایط تحریم و رسیدن به شکوفایی چاره‌اندیشی کرد.

رضایی افزود: دشمنان ما می ترسیدند که ایرانی ها به تمدن دست پیدا کنند و  500میلیون نفر از جمعیت منطقه را با خود همراه کنند. تخریب فرهنگی زیادی به وجود آوردند تا روحیه نوآوری، خلاقیت، اعتماد به نفس ایرانیان از بین برود. ملت ما هم هر زمان روحیه خود را به دست می آورد به معجزات بزرگی دست پیدا می کرد.

وی افزود: امروز دشمنان ما با همه قدرت به صحنه آمدند. آقای ترامپ می‌خواهد پول ما بی ارزش شود و نفت ما صادر نشود و ما پشت میز مذاکره بنشینیم. البته این برخورد را با ترکیه هم انجام داده و به ارزش لیر ضربه زده. با روسیه و اروپا و کانادا هم به چالش و مشکل برخورد کرده اندترامپ در انتخابات ریاست جمهوری به دنبال امتیازگیری از ملت ما است. ملت ما را نشناخته که قهرمان اقتصاد و فرهنگ هم هست. دشمن با زیر پا گذاشتن همه توافقات بین المللی می خواهد به سرعت به نتیجه برسد، این شرایط فرصتی است که در آزادسازی خرمشهر اتفاق افتاد. در این شرایط باید مردم را به صحنه فراخواند. امروز روز فراخوانی ملت ایران به صحنه است. باید محیط کسب و کار را برای فعالیت مردم آماده کرد و با دل بزرگ به جوانان اجازه ریسک کردن بدهیم.

رضایی در ادامه گفت: نباید ترسید که جوانان کارآفرینان ما به خطا دست بزنند. با دلهای کوچک نمی‌شود انقلاب بزرگی را رقم زد. الان 90 درصد توانایی ما در حاشیه هستند. باید همه مردم را به صحنه مقابله با تحریم های اقتصادی فرا بخوانیم. باید در اقتصاد به خودمان برگردیم. باید با دست پر و با اقتدار به مقابله بامشگلات برویم و با کمک 15 کشور همسایه مان به جنگ تحریم ها برویم. ما می توانیم از طریق ابتکارات و نوآوری مثلا ایجاد مینی پالایشگاه ها در مناطق مرزی درآمد خودمان را دو برابر کنیم. امروز بهترین فرصت برای برگشت ما به پاشنه خودمان به اقتصاد است. اساس این حرکت جوانان هستند. در سیاست های کلی برنامه ششم از شرکت های دانش بنیان و علم و فناوری نام برده ایم و به مجلس و دولت ابلاغ کرده ایم. در گذشته جوانان ما کاری کردند که صاحبان تکنولوژی دفاعی الان نیازمند دانش فنی ما هستند. چرا صنعت خودروی ایران تحول شایسته ای نیافته. اگر همزمان که یک محصول می آید، فناوری ساخت و دانش فناوری ها کار بشود، به تولید محصولات پیشرفته تر خواهیم رسید.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در فناوری هسته ای، جوانان گمنام ما، این دانشمندان شهید هسته‌ای با شجاعت و ایثار و خودباوری، به یکی از پیشرفته ترین فناوری های جهان رسیدند و قدرت های جهان را به میز مذاکره با ایران کشاندند.  امیدوارم در این شرایط هم بتوانیم با سرافرازی بیرون بیاییم.

بعد از سخنرانی ایشان چندین کلیپ پخش شد و در نهایت از خانواده های شهدای هسته ای(خانواده شهید علی محمدی و رضائی نژاد) به عنوان شهدای فناور تجلیل به عمل آمد .

در حاشیه این همایش نمایشگاهی نیز برگزار شد که طبق گفته های دبیر همایش از بین 50 شرکت حوزه فناور ثبت نام کننده در همایش، 30 شرکت موفق به حضور نمایشگاه شدند از جمله این شرکت ها عبارت بودند از :

·        نوین سازان صنعت برق سپاهان

·        شرکت صنایع قطعات الکترونیک ایران

·        شرکت ترفند؛  توسعه‌ی راهکارهای فنی دانا

·        گروه فناوری دکتر محبی

·        شرکت موج فناوری هوشمند

·        شرکت آنابیز

·        شرکت آتیه سازان انرژی و ...