1397/07/25

گفتگوی، دکتر محمدجواد ارشادی ، با دبیرخانه ششمین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات

دکتر ارشادی، عضو کمیته علمی همایش و دبیر علمی همایش پنجم، درباره فلسفه برگزاری و عملکرد همایش مدیران فناوری اطلاعات با دبیرخانه  ششمین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات به گفت و گو پرداخت.

دکتر ارشادی در رابطه با علت برگزاری همایش توسط ایرانداک گفتند : ایرانداک با توجه به سابقه خود در زمینه پژوهشی در کشور به دنبال ایجاد تفاهم بین صنعت ، دانشگاه و وزارت علوم بوده است برگزاری همچین همایشی که در حقیقت گردهمایی از متخصصین حوزه فناوری اطلاعات [بیشتر مدیران] است این فضا را را بوجود آورده و باعث ارتقا سطح همکاری ها نیز گردیده است .

ایشان در رابطه با شعارها و تم های همایش خاطر نشان کردند : شعارها و تم های همایش متناسب با زمان و موقعیتی که کشور در آن وجود دارد انتخاب می شود. برای مثال چون امسال بحث اشتغال و اقتصاد مقاومتی شعار سال بوده و از طرفی فضای کسب و کار نیاز به یک حرکت و جنبشی دارد امسال شعار روی کسب و کار داده محور در خدمت جامعه انتخاب شده است یا اینکه در همایش پنجم چون موضوع حمکرانی داده ها جزو دغدغه‌های وزارت علوم محسوب می شد این موضوع انتخاب شده بود . البته با اینکه شعارهای سال متفاوت  انتخاب می شود ولی هدف اصلی و ارکان و جوایز تقریبا ثابت هستند.

دکتر ارشادی در مورد مسیری که همایش در 5 سال گذشته طی کرده و عملکرد آن گفتند : نتیجه و عملکرد همایش در پنج سال گذشته نشان می دهد که مسیر ، مسیر خوبی است . تعداد محصولات و مخاطبان هر ساله افزایش پیدا کرده است . ارکان همایش هر ساله توانستند با قدرت بیشتری همایش یک روزه قوی ای برگزار کنند. از سویی با گسترده شدن دامنه شرکت کننده های همایش از دوره چهارم این انتظار می رود که همایش در سال های آتی بتواند نقش موثرتری در حوزه فناوری اطلاعات در جامعه بازی کند. البته نقاط ضعفی هم در این رابطه وجود دارد که هر ساله بخشی از آنها مرتفع می شود .

دکتر ارشادی ، دبیر علمی همایش پنجم ، در رابطه با تفاوت این همایش با سایر همایش های هم موضوع افزودند: جوایز فاب، مبفا و شرکت تحول آفرین مزیت های این همایش هستند که جایزه فاب در این بین استثناء بوده و در کشور نظیری برای آن وجود ندارد . این اولین بار هست که در این حوزه فناوری اطلاعات، یک تیم ارزیابی محصولات فناوری اطلاعات را برای توسعه آن داوری می کند.

ایشان در مورد مزیت های جایزه فاب افزودند : از مزیت های جایزه فاب این است که محصول فناوری اطلاعات توسط افراد خبره فناوری اطلاعات مورد ارزیابی قرار می گیرد و نقاط ضعف و قوت آن مشخص می شود، دیگر اینکه به علت اهمیت همایش؛ صدا و سیما دقایقی را برای برندگان جایزه ملی فاب اختصاص می دهد که این یک فرصت برای آنها تلقی می شود که بتوانند محصول خود ارائه دهند. ضمن اینکه افرادی که جایزه فاب را برنده می شوند غرفه رایگان و فرصت سخنرانی رایگان به آنها  اختصاص داده می شود که در مجموع از لحاظ اقتصادی و از جنبه بازاریابی در تبلیغات بسیار برای شرکت ها مفید تلقی می شود .

دکتر ارشادی در ارتباط با افزوده شدن دو بخش دیگر در همایش پنجم یعنی جایزه مبفا و جایزه شرکت های تحول آفرین گفتند : شرکت های تحول آفرین زیادی در کشور وجود دارد که حوزه تخصصی آن ها فناوری اطلاعات نیست اما در حوزه مدیران برتر کاملا مرتبط با فناوری اطلاعات هستند در واقع ما بدنبال این بودیم و هستیم که هم تنوع همایش افزایش پیدا کند و هم ابعاد مختلف فناوری اطلاعات که در دو حوزه منابع انسانی و سازمانی است را در کنار محصول نشان دهیم. این کار باعث ارتقا سطح مدیران و ساختار سازمانی شرکت هایی که در آنها فناوری اطلاعات وجود دارد خواهد شد .

ایشان در نهایت خاطرنشان کردند : با گسترده شدن و ارتقا جایگاه همایش این نوید را می توان داد که جایگاه و اعتبار جایزه ملی فاب افزوده شده و این باعث ارتقا محصولات فناوری اطلاعات برای دریافت جایزه ملی فاب خواهد گردید.