1397/09/04

دکتر نامداریان: امروزه داده و اطلاعات منبع اصلی تولید ثروت و ارزش افزوده شناخته می شود.

دکتر لیلا نامداریان عضو کمیته علمی همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات در مصاحبه با دبیرخانه همایش گفت: امروزه داده و اطلاعات عاملی موثر  در توسعه محصولات و خدمات جدید، ارتقای سطح رفاه ملی، بروز جلوه های نظم و رشد اقتصادی، انسجام فعالیتهای برنامه ریزی و سیاست­گذاری و... می­باشد. از این منظر، داده و اطلاعات منبع اولیه تولید، ثروت و ارزش افزوده شناخته می شود. در چنین فضایی، می­توان از کسب و کارهای داده­محور به عنوان پیش­ران و نیرو محرکه تحقق موارد مذکور یاد کرد. امروزه  بسیاری از  این کسب و کارها توانسته­اند  با بهره­گیری از فناوری­های اطلاعات و  بر مبنای نظریه ها و مدل­های بازرگانی و اقتصادی، در چارچوب ارزش­ها و باورها  و با نگرشی کارشناسانه و در تعامل با محیط، داده­ها و اطلاعات را  پردازش نموده  و به دانش و محصولات و خدمات قابل کاربرد در جامعه  تبدیل نمایند. به این ترتیب حجم زیادی از تجارب ارزشمند و  دانش کاربردی نزد این کسب و کارهاست که اشاعه و تسهیم آن میان سایر کسب و کارها ، محققان و پژوهشگران می­توان منجر به هم افزایی و دانش افزوده­ای گردد. در همین راستا ششمین همایش مدیران فناوری اطلاعات با برگزیدن شعار «کسب و کار داده محور در خدمت جامعه» و فراهم نمودن فرصتی برای ارائه محصولات و دستاوردهای دانش­بنیان کسب و کارها ،  گامی ارزشمند در راستای ترویج نگاه کاربردی به داده، اطلاعات و دانش در میان اندیشمندان، محققان ،دانشجویان، سیاست­گذاران و دست­اندر کاران حوزه اقتصادی برداشته است.

دکتر نامداریان در خصوص محورهای همایش افزود: به اعتقاد بنده در شرایط اقتصادی کنونی کشور، حرکت به سمت کاربردی نمودن تحقیقات و خوکفایی در حوزه­های مختلف اهمیتی دوچندان یافته است. یکی از عواملی که به تحقق این امر کمک می­کند،‌ نگاه بین­رشته­ای در فعالیت­های علمی، پژوهشی و فناوری و پیوند میان محققان حوزه­های مختلف علوم است. ایرانداک به عنوان یکی از نهادهای فعال و باسابقه  نظام پژوهش و فناوری کشور ، با برگزاری  ششمین همایش مدیران فناوری اطلاعات و  انتخاب محورهای سه­­گانه شامل  علمی-فنی، سیاستی-مدیریتی، و اجتماعی-فرهنگی ذیل شعار همایش، ضرورت داشتن نگاه میان­رشته­ای را در تحقق کاربست دانش و پاسخ به  نیازهای  جامعه ، ترویج می­دهد. همچنین،  ارزیابی و پذیرش دستاوردها و محصولات ارسال شده به دبیرخانه همایش،  بر مبنای میزان تحقق شاخص­های مد نظر در هر کدام از محورهای سه­گانه مذکور صورت می­گیرد.